Städtips

Utvalt inlägg

Rengöra kakel och klinker

Förbättra din rengöring av kakel, kakelfogar eller marmor

Att göra rent sitt hus grundligt genom att rengöra kakel samt försöka att få bort fläckar från klinker- eller marmorgolv samt desinficera badrummet kan vara en prövande och svår uppgift. Det finns dock några saker att tänka på angående säkerheten, oberoende av vad eller var du städar i ditt hus.

 • Blanda aldrig olika kemikalier.
 • Var säker på att rummet du arbetar i är väl ventilerat.
 • Läs alltid varningstexten på alla de produkter som du använder. Ofta då man städar speciellt smutsiga ställen används starkare medel. Fuska inte med skyddet för hud och ögon.

Här är några tips att tänka på när du börjar med dina vårstädningsprojekt.

Rengöra kakelfogar

rengöra kakel och kakelfogar

 1. Svabba, gör rent och moppa kakelgolv så som du brukar göra.
 2. Blanda i en stor hink, en till två delar rengöringsmedel speciellt för ändamålet, till varje fyra liter vatten.
 3. Applicera lösningen från steg två på golvet med hjälp av en mopp.
 4. Om kakelfogarna eller kaklet fortfarande är smutsigt när steg 3 är avklarat och har torkat, skölj golvet med rent vatten.
 5. Blanda en blandning med blekmedel i en separat behållare. Om du har en färgad kakelfog behöver du istället ett starkt rengöringsmedel utan blekmedel.
 6. Applicera denna nya lösning direkt på
  fogarna.
 7. Låt det sjunka in och verka i minst fem minuter.
 8. Lös upp fläckarna genom att skrubba hela området med en särskild kakelfogsborste (en hård syntetisk borste, en för mjuk borste kräver mer arbete från din sida för att lösa fläcken, medan en metallborste kan skrapa lös fogmassan).
 9. Skura golvet igen med en mopp och rent vatten.
 10. Låt golvet torka över natten.
 11. Lägg på en fogtätning nästa dag för att undvika att fogarna blir nedfläckade i framtiden. Testa tätningen på ett område som inte syns innan du applicerar på hela golvet.
 12. Applicera ett andra lager fogtätning efter 30 minuter. Låt det sedan torka i åtminstone en timme.
 13. En bra tumregel är att behandla fogarna med fogtätning en gång per år.

Disinfektera badrum:rent badrum på nolltid

 1. Ta bort alla lösa föremål såsom alla prydnadssaker, mattor, handdukar, sopkorgar, tvålkoppar etc. och rengör dem utanför badrummet på passande sätt.
 2. För att göra den grundliga rengöringen lättare, ta bort damm och annan ytlig smuts innan du börjar.
 3. Ta itu med den smutsigaste delen av badrummet först, uppifrån och ned. Oberoende av vilket som är det stora problemområdet, om det är kalkbeläggningar i duschen eller fläckiga kakelfogar, hitta det bästa och snabbaste sättet att rengöra det. Vad du än använder för att rengöra så kommer instruktionerna förmodligen rekommendera att det får dra ett tag.
 4. Medan steg 3 verkar så börja rengöra på den högsta delen av badrummet och arbeta dig nedåt. Börja med att göra rent där väggen möter taket och ta bort eventuell spindelväv.
 5. Blanda i ett allrengöringsmedel i en hink med hett vatten (eller vad som anvisas på medlet). Skrubba alla hårda ytor i ditt badrum med en hård syntetborste, såsom bänkar, kakel, duschutrymme, handfat etc. Beroende på hur smutsigt ditt badrum är, kan du behöva skölja de rengjorda ytorna med vatten. Glöm inte att rengöra under vattenkranar och toalettstol etc.
 6. Beroende på vilken typ av vägg du har i ditt badrum, se till att du gör rent dem på rätt sätt. Kakel är det lättaste att desinfektera (inkludera dem i steg 5), men glöm inte bort att desinfektera målade eller tapetbeklädda väggar likaväl, särskilt runt toaletten.
 7. Se till att du går tillbaka och slutför steg 3.
 8. Eftersom du arbetat uppifrån och ned är det nu dags att ta itu med golvet. Om du har klinkers (med smutsiga fogar), se början av artikeln. Börja i hörnet längst från dörren och arbeta dig bakåt ut ur badrummet så att golvet får torka i fred.
 9. När allt är grundligt rengjort och torkat, gå in med en ren trasa och en disinfekteringsspray. Spraya på ytor som du ofta kommer i kontakt med, såsom toalettstolen, låd- och skåphandtag, kranar, dörrhandtag, fönsterhaspar och så vidare.
 10. Använd en annan ren trasa för att tillsammans med glasputs rengöra alla speglar eller liknande ytor.
 11. Sätt tillbaka alla föremål du tog ut i steg ett (efter att du sett till att de också blivit rengjorda och disinfekterade såklart!)

Kontakta en rekommenderad städfirma i Karlstad för flyttstäd och prisvärda städtjänster!

Non-toxisk ugnstädning hemligheterna som kemiföretagen inte vill att du ska veta

Det är ingen hemlighet att de flesta tillverkare av ugnrengöringsprodukter använder sig av kemikalier som kan vara skadliga för både människor och miljö. Dessa kemikalier kan sprida farliga ångor och rester som kan vara skadliga vid inandning eller när de kommer i kontakt med huden. Som en medveten konsument är det viktigt att du känner till dessa risker och överväger alternativa metoder för att rengöra din ugn.

Naturliga och Säkra Alternativ

1. Citron- och bikarbonatblandning

En effektiv och miljövänlig metod för att rengöra din ugn är att använda en blandning av färskpressad citronsaft och bikarbonat. Blanda dessa ingredienser till en pasta och applicera det på de smutsiga ytor. Låt blandningen verka i ca 30 minuter och torka sedan av ytan med en fuktig trasa för att avlägsna smuts och fett.

2. Ångrengöring

En annan icke-toxisk metod är att använda en ångrengörare för att lösa upp och avlägsna smuts och fett från ugnen. Ångan hjälper till att lossa fastbrända rester och gör dem lätta att torka av. Detta är en snabb och enkel metod som inte kräver några kemikalier.

Säkerhetsförsiktigheter

 1. Använd handskar för att skydda dina händer från starka rengöringsprodukter eller heta ytor.

 2. Se till att ugnen är avkopplad och avstängd innan du börjar rengöringsprocessen.

 3. Ventilera utrymmet genom att öppna fönster eller använda en fläkt för att undvika att inandas ångor från rengöringsprodukter eller smutspartiklar.

Avslutande tankar

Att hålla din ugn ren och fri från farliga kemikalier är viktigt för din hälsa och välbefinnande. Genom att använda naturliga och säkra alternativ kan du göra din ugnrengöring till en enkel och bekymmersfri process. Kom ihåg att följa säkerhetsåtgärderna och ventilera utrymmet när du rengör din ugn för bästa resultat. Byt till en icke-toxisk ugnstädning idag och ta kontroll över ditt hem och din hälsa!## Rengöringsmetoder för Svåra Fläckar

1. Bicarbonat och vinäger

Om du har fastbrända fläckar i din ugn kan du använda en pasta gjord av bikarbonat och vinäger. Applicera pastan direkt på fläcken och låt den sitta i upp till en timme. Därefter kan du använda en fuktig trasa för att torka bort pastan och avlägsna fläcken. Vinägern hjälper till att lösa upp den fastbrända smutsen medan bikarbonaten fungerar som en mild slipmedel.

2. Rostfritt stålrengöringsmedel

Om du har en ugn med rostfri stålyta kan du använda ett specialiserat rengöringsmedel för att polera ytan och ta bort fläckar och fingeravtryck. Applicera rengöringsmedlet jämnt över ytan och torka av det med en ren trasa. Se till att följa tillverkarens anvisningar för bästa resultat.

Förebyggande av Smuts och Fett

 1. Placera ugnsfolie eller en bakmatta på botten av ugnen för att fånga upp dropp och spill. Detta gör det lättare att rengöra och skyddar ugnens yta från fläckar.

 2. Rengör din ugn regelbundet genom att torka av den med en fuktig trasa efter varje användning. Detta förhindrar att smuts och fett byggs upp och gör det lättare att bibehålla en ren ugn.

Slutsats

Genom att använda naturliga och säkra metoder för att rengöra din ugn kan du undvika farliga kemikalier och samtidigt uppnå en ren och välvårdad ugn. Kom ihåg att testa rengöringsmetoderna på en liten yta först och följ säkerhetsföreskrifterna vid användning. Med dessa enkla tips och tekniker kan du uppnå en non-toxisk ugnstädning och bevara både din hälsa och miljön.

anlita duktiga städare för lokaler och fastigheter

Fördelar med att anlita städare från en städfirma att städa dina lokaler

Många företag avstår från att anlita städare från en städfirma och tycker att det är en extra kostnad. Som ett resultat slutar de med att de gör hela städarbetet på egen hand. Vilket naturligtvis inte kan anses vara ett kvalitativt arbete. Men för att ta ditt företag till en hög nivå måste du prioritera städningen i dina lokaler.

Därför bör du anlita städare från ett städföretag

Tanken på att anlita städare för fastigheter kan förstås ha slagit dig. Du kanske till och med har planer på att anställa dem någonstans i framtiden, och att veta om fördelarna med att hyra in ett städföretag i Karlstad är ett bra första steg.

Sinnesro

En av de största fördelarna med att ha ett professionellt städföretag är förstås att du inte behöver oroa dig för svåra fläckar eller tidsödande rengöringsarbete. Du kan koppla av och veta att experterna städar till högsta standard. De kommer förmodligen att göra det mycket bättre än du eller någon annan anställd skulle ha gjort det, så du kan helt enkelt koppla av för att du vet att du får ett önskvärt resultat.

Du sparar mycket pengar genom att slippa städa själva

En annan stor fördel med att anställa professionella städare är att du sparar mycket pengar på lång sikt. Du kanske tänkte be en av dina ordinarie anställda att städa, som då gör detta för en hög kostnad, jämfört med professionella städare, och dessutom i lägre kvalitet.

Utöver det ger många städföretag stora rabatter vid långvariga kontrakt, vilket i slutändan hjälper dig att spara mer pengar.

Bekvämlighet

Överst på listan kommer din bekvämlighetsnivå. Du kan etablera ett städschema enligt dina behov och önskemål, städare för kommersiella fastigheter samarbetar med dig för att säkerställa att du blir nöjd med arbetet.

Effektivitet i arbetet

Anställda i städföretag är högutbildade och skickliga, så de är effektiva i att tillhandahålla sina städtjänster och upprätthåller kvaliteten på arbetet. De använder avancerade rengöringsmetoder och utrustning för ett svårslaget resultat.

Ren och hälsosam miljö

En ren och hälsosam miljö är nödvändig för att hålla besökarna och de anställda vid god hälsa och i form. Städare för kommersiella fastigheter vet precis hur produkterna används maximalt och rengör olika ytor med olika tekniker. Så deras arbete garanterar en sund miljö för alla besökare, såväl gäster som anställda.

Ökar produktiviteten

Det är viktigt att ha en hälsosam atmosfär i affärslokalerna eftersom det hjälper till att öka produktiviteten och öka antalet besökare i allmänhet.

På grund av dessa skäl är anlita städare för lokaler samt fastigheter en idealisk lösning på många problem. Det ger sinnesfrid, tillfredsställelse och framför allt bidrar det till att ta verksamheten till en annan nivå.

tips rengöra ugn som alla klarar av

Hur du rengör din ugn efter ett matlagningsrace

Lär dig hur man rengör sin ugn smart! Oavsett om det är efter en storhelg eller en fest som du har bestämt dig för att vara värd för hemma, är det aldrig kul att ta itu med efterdyningarna för din ugn. Att laga att kyckling och kött kan lämna tallrikar och ugnsinteriör i en fet sörja. I slutet av dagen är ugnsrengöring det enda sättet att få apparaten tillbaka till anständig form.

5 metoder för att rengöra ugn effektivt

Det finns viss fördel med att använda professionella och bra städfirmor i Karlstad för ugnsrengöringstjänster. Det finns några alternativ också, som fortfarande kan ge dig den rena ugnen du behöver. Om du inte är säker på hur du ska gå vidare kan du läsa om följande metoder och välja den som bäst fungerar för dig.

Rengöra ugn med bakpulver

tips rengöra ugn som alla klarar av

Bakpulver – detta är en väl beprövad miljövänlig metod för ugnsrengöring, vilket säkert kommer att hjälpa dig. Blanda bakpulver och vatten till en pasta för att rengöra ugnens insida. Genom att låta lösningen sitta över natten mjukar den upp fettet och smutsen, vilket gör det superlätt att ta bort. Fördelen är att du inte kommer att behöva någon specialiserad lösning från affären och att du kommer att skonas från de kemikalier som ofta finns i sådana produkter. När du har testat den här metoden, kommer du att vilja använda den igen i framtiden.

Ugnsrengöring med självrengöringsfunktion

Självrengöringsfunktion – en av de mest problemfria metoderna för rengöring av ugnen är att använda dess inbyggda självrengöringsfunktion. I själva verket, under en självrengörande cykel, värms ugnen upp mycket och förvandlar alla smutspartiklar inuti den till aska. Du kommer fortfarande att behöva torka efter det, men åtminstone är det lätt att rengöra. Var mycket försiktig eftersom ugnen värms upp till extremt höga temperaturer.

Rengöra ugnen med ammoniak

Rengöring med ammoniak – ammoniak är ett potent rengöringsmedel, så länge du är försiktig med det. Vad du kan göra är att blötlägga en handduk i ammoniak och lägga den i ugnen. Låt den ligga där över natten och rengör sedan ugnen med vatten och diskmedel. Använd handskar när du hanterar handduken och se till att torka insidan ordentligt. Ammoniak kan ta bort vilken mängd smuts som helst utan rengöring, så det är ett alternativ.

Ugnsrengöring med tidningspapper

Tidningspapper – det är förståeligt om du inte är villig att investera tid och pengar i snygga rengöringsmetoder, utan istället vill gå för en mer direkt strategi som fungerar. Vad du kan göra är att använda skrynklig tidning för att skrubba på den ingrodda smutsen. Det är sant att detta kommer att göra av med det mesta av smutsen, men du måste fortfarande skrubba lite extra.

Rengör ugnen med kokande vatten

Kokande vatten – ett sätt att göra ugnen lättare att rengöra är att koka vatten inuti. Häll bara varmt vatten i en skål och skruva upp värmen. Ångan från vattnet kommer garanterat att påverka ingrodda matbitar och göra allt lättare att rengöra.

Som du kan se finns det en hel del ugnsrengöringsmetoder som du kan prova. Det är upp till dig att välja den som fungerar bäst i ditt fall.

använd görna ekologiska rengöringsprodukter vid hemstädning

Hemstädning – Tips på hur du kan slappna av när du städar

Utseendet på ett hem påverkas starkt av hur rent det är. Därför är det viktigt att se till att ditt hem alltid är så rent som möjligt, speciellt om du har gäster som kommer på besök, eller familjemedlemmar som kommer förbi. För att börja en  hemstädning, måste du veta vilka rengöringsmedel du behöver köpa och ha bra koll på vad du behöver göra för att rengöra så noggrant och effektivt som möjligt. Viktigast av allt, kom ihåg att hemstädning faktiskt kan vara ganska avkopplande. När du börjar hemstäda ditt hem bör du se till att du slår på avkopplande musik eller din favorit tv-serie. Du kommer genast att märka att detta lättar upp stämningen och gör städningen mycket roligare. Om du inte har pratat med en gammal vän under lång tid, ring honom eller henne på högtalartelefon och städa medan du pratar med honom eller henne.

Städa med din familj

Du kan också städa tillsammans med din make eller med dina barn. Det här är en bra idé eftersom det gör att du kan få sysslor gjorda samtidigt som du spenderar kvalitetstiden med din familj. Det här är bara några förslag och tips som på hur du rengör ditt hem effektivt. Kontakta vårt rekommenderade städföretag i Karlstad om du är i behov utav städhjälp.

Fixa ett städschema för hemstädning

Om du upptäcker att ditt hem alltid är smutsigt är en av de första sakerna du behöver göra att skapa ett städschema för när du ska städa ditt hem. På samma sätt som du planerar ett möte i din dagliga planerare måste du skriva ner vilken dag och vilken tid du kommer att städa ditt hem varje vecka. Genom att skriva ner detta så kommer du att vara mer engagerad och mer benägen att slutföra städuppgiften. Om hemstädningen kan bli prioriterad i ditt liv kommer du märka att du faktiskt börjar göra tid för den. Om något är viktigt för dig blir det mycket lättare att hitta tid för att göra det.

Du vill också se till så din familj är medveten om rengöringsschemat. Om du har barn, se till att de hjälper dig att städa huset även om det bara städar sitt eget sovrum. Ju mer hjälp du kan få desto snabbare blir jobbet gjort. Om du ständigt plockar upp efter dina barn kommer de aldrig att lära sig städa efter sig. Det kan vara lite svårt att implementera det i början men efter några månader kommer du se den enorma belöning som det kan ge dig och din familj.

Rengöringsprodukter för hemstäd

Rengöringsprodukter finns tillgängliga i alla lokala varuhus. Om du får söndagstidningen så bör du se till att du tittar på kupongavsnittet för att hitta olika erbjudanden på rengöringsprodukter. Tillverkare kommer normalt att ha kuponger antingen på nätet för sina rengöringsprodukter eller i den lokala tidningen, detta är ett utmärkt sätt att spara lite pengar samtidigt som du får en bra rengöringsprodukt. Om du är osäker på den bästa typen av rengöringsmedel kan du hitta informationen online. När du har köpt ett rengöringsmedel, se till att du följer instruktionerna som finns på flaskans baksida. Om du har några frågor bör du undersöka produkten vidare på nätet eller ringa direkt till företaget som gjort produkten.

Varför fönsterputsning borde få en central roll i din städrutin i hemmet

Som husägare är det en del av huset som det är väldigt troligt att du negligerar mer jämfört med resten av huset, det vill säga fönstren. Detta är särskilt sant om du bor i ett bostadskomplex såsom i lägenhet. Men detta är något som du inte bör försumma, och det borde inte kosta dig för mycket tid eller pengar att ta hand om heller. Det finns många städföretag som gärna putsar fönstren åt dig så att du i slutändan alltid har rena fönster utan att behöva lägga ner någon möda på det.

Varför bör du sträva efter att hålla fönstren rena?

En av de största anledningarna varför många försöker hålla fönstren rena är helt estetisk. Rena fönster får ofta hemmet att se fint ut. Därför är detta en av de saker som en husägare verkligen borde tänka på att göra när de lägger ut huset till försäljning. Men att hålla fönstren rena har också andra effekter, såsom att de släpper in mer ljus till hemmet. I vissa fall kan denna effekt vara ganska så stor och du kan uppleva ditt hem vara mycket luftigare efter alla fönstren putsats. Utöver det så gör ju solljus också att många odörer försvinner så du kommer märka att ditt hem luktar godare med.

städfirma i karlstad som är experter på fönsterputsning

Dessutom så håller fönstren längre om de hålls rena. Detta är särskilt sant när det gäller fönster på gångjärn. Sådana fönster behöver en regelbunden borttagning av smuts och andra underhållsåtgärder såsom att måla om dem, för att se till att de fortsätter att fungera som de ska i tiotals år utan att behövas bytas ut.

Hur ofta bör jag putsa fönstren?

Hur ofta du bör putsa dina fönster beror på omständigheterna runt dig. Om du exempelvis bor nära en stor väg så är risken stor att du utsätts för mycket damm och smuts, och det betyder att du kan måsta behöva putsa dina fönster oftare. Detsamma gäller exempelvis där det finns mycket överhängande vegetation såsom höga träd runt om huset. Dessa kan ha löv eller annat skräp som faller mot fönstren och gör dem smutsigare oftare.

Varför är det smart att be en professionell fönsterputsare att rengöra dem?

När det gäller fönsterputsning så gör många personer det på egen hand. Men det finns många goda anledningar till varför att anlita en professionell fönsterputsare är bättre. För det första, eftersom du inte kommer att behöva göra det själv så kommer det att spara dig tid. Detta är särskilt så om du har ett hem med många fönster och då kanske att putsa dem själv inte riktigt är praktiskt fördelaktigt.

Utöver detta så är det också säkrare för dig. Många hus och lägenheter nu för tiden har fönster som sitter väldigt högt upp och det betyder att det kan vara farligt att putsa dem. Om du ber en fönsterputsare putsa dem åt dig så är det något du inte längre behöver oroa dig över eftersom chansen är stor att de har den rätta utrustningen att använda till just detta. Kontakta vår städfirma i Karlstad om du vill få hjälp med fönsterputsning till ett billigt pris.

Städtjänster – En total städservice

Med större kontor och bostäder, har efterfrågan på städtjänster gått mot en stadig ökning på den senaste tiden. Städbranschen har en blomstrande grund av deras kvalitet och ökande efterfrågan på marknaden. Team av städare är grundligt utbildade i olika reningstekniker och är försedda med yttersta rengöringsmedel som normalt inte finns i butikerna.

Olika städtjänster för olika sektorer

vår städfirma utför många olika städtjänsterMed stora höghus som kontorsbyggnader, är det inte möjligt att använda ett stort team av städare för att ta hand om hygienen på arbetsplatsen. Även på hemmafronten, då mestadels båda parter arbetar och inte kan ta ledigt från deras fullspäckade schema att ta hand om rengöringskraven i deras bostad. Därför har kommersiella lokaler, bostadsstädning, stor efterfrågan.

Det finns olika typer av städtjänster tillgängliga för att passa olika krav från kunder och krav från olika branscher.

 1. Städning i hemmet:

  Detta är mycket fördelaktigt om du äger ett stort hus. Den expertgrupp av städare som företaget har är spetsad med senaste rengöringsutrustningen och rengöringsmedlen som gör ditt hus att se helt nytt ut. Laget är grundligt utbildade i olika avancerade metoder för rengöring och har full kunskap om vilket medel att använda på vilken typ av yta. Således kan du slappna av och bara njuta av den välkomnande komforten i rena och hygieniska tjänster hemmavid. Denna typ av städning är användbart för arbetande par som inte klarar städning på egen hand. Dessutom rengör städarna också de områden där du normalt inte klarar av att rengöra, som markiser, etc. Dessa företag kan också ge dig duktiga hembiträden på heltid eller deltid.

 2. Kommersiell städning:

  Ett rent kontor speglar förfining och ingjuter positiva vibbar av att liva upp en trevlig arbetsmiljö. De olika städföretagen ger flera olika städtjänster för denna sektor som: fönsterputsning, fastighetsskötsel, mattrengöring, sophantering, tvättrum underhållstjänster, etc. Du kan anlita ett företag för att ta hand om många rengöringskrav på ditt kontor eller några särskilda sådana. Dessa företag kan arbeta enligt dina önskemål, vilket är enligt dina tidsgränser, dagar, etc. Många företag vill att deras kontor ska rengöras under natten eller bara på helgerna när kontoret är stängt, så att deras anställda inte störs av när de arbetar. Alla sådana krav tas om hand.

 3. Industriell städning:

  Fabriker och tillverkningsindustrin har enorma maskiner och mycket utrustning som behöver regelbunden rengöring. Således, för sådana fabriker och industrier att anställa en städfirma blir oerhört viktigt och också smidigt. Projektets team av städare för industrisektorn är grundligt utbildade och erfarna i kunskap om hur man hanterar och rengör dessa dyra maskiner. Bara att anställa ett erfaret och välrenommerat företag och luta dig tillbaka och slappna av.

Ovannämnda är de tre breda kategorier av städföretag, men det finns andra städtjänster också, som: skolstädning, tvättstädning, sanitära tjänster för bortforsling, tvättservice, etc, som kan utnyttjas av olika kunder som tillhör de olika sektorerna.

Panikstäda – En checklista

Checklista Städning – Vid en panikstädning

Lär dig knepen vid en panikstädningOm du haft en dålig vecka rent städningsmässigt och ditt hus är en enda röra, eller om dina barn har varit fullt upptagna med att strö leksaker och andra tillhörigheter omkring sig i hela huset och du får precis ett samtal att din mamma, svärmor eller chef kommer på besök inom en timme, då är det lätt att gripas av panik och besluta dig för att det bästa att göra är att möta besökaren i dörren, och istället svepa iväg honom eller henne till närmaste café så att du inte behöver städa. Eller så kan du pröva att panikstäda efter följande råd:

1. Häll i ett rengöringsmedel i toaletten och låt det dra i tjugo minuter. Du kan använda ett vanligt rengöringsmedel eller en brushuvudvärkstablett (kan åstadkomma mirakel!).

2. Slänga alla lösa saker (som böcker, leksaker, kläder, tidningar etc.) som ligger på golvet i en stor korg eller låda och ställ undan den i något hörn eller på någon annan plats där den inte syns, t.ex. i sovrummet. Koncentrera dig bara på rum som besökaren kommer att vara i som vardagsrummet, matrummet, badrummet, korridorer och eventuellt köket.

3. Dammsug de ytor som syns (bry dig inte om under möblerna). Detta får alltid ett rum att se mer städat ut.

4. Skrubba toaletten lite snabbt, spola och ta fram en ny toarulle.


Läs mer…