tips rengöra ugn som alla klarar av

Hur du rengör din ugn efter ett matlagningsrace

Lär dig hur man rengör sin ugn smart! Oavsett om det är efter en storhelg eller en fest som du har bestämt dig för att vara värd för hemma, är det aldrig kul att ta itu med efterdyningarna för din ugn. Att laga att kyckling och kött kan lämna tallrikar och ugnsinteriör i en fet sörja. I slutet av dagen är ugnsrengöring det enda sättet att få apparaten tillbaka till anständig form.

5 metoder för att rengöra ugn effektivt

Det finns viss fördel med att använda professionella och bra städfirmor i Karlstad för ugnsrengöringstjänster. Det finns några alternativ också, som fortfarande kan ge dig den rena ugnen du behöver. Om du inte är säker på hur du ska gå vidare kan du läsa om följande metoder och välja den som bäst fungerar för dig.

Rengöra ugn med bakpulver

tips rengöra ugn som alla klarar av

Bakpulver – detta är en väl beprövad miljövänlig metod för ugnsrengöring, vilket säkert kommer att hjälpa dig. Blanda bakpulver och vatten till en pasta för att rengöra ugnens insida. Genom att låta lösningen sitta över natten mjukar den upp fettet och smutsen, vilket gör det superlätt att ta bort. Fördelen är att du inte kommer att behöva någon specialiserad lösning från affären och att du kommer att skonas från de kemikalier som ofta finns i sådana produkter. När du har testat den här metoden, kommer du att vilja använda den igen i framtiden.

Ugnsrengöring med självrengöringsfunktion

Självrengöringsfunktion – en av de mest problemfria metoderna för rengöring av ugnen är att använda dess inbyggda självrengöringsfunktion. I själva verket, under en självrengörande cykel, värms ugnen upp mycket och förvandlar alla smutspartiklar inuti den till aska. Du kommer fortfarande att behöva torka efter det, men åtminstone är det lätt att rengöra. Var mycket försiktig eftersom ugnen värms upp till extremt höga temperaturer.

Rengöra ugnen med ammoniak

Rengöring med ammoniak – ammoniak är ett potent rengöringsmedel, så länge du är försiktig med det. Vad du kan göra är att blötlägga en handduk i ammoniak och lägga den i ugnen. Låt den ligga där över natten och rengör sedan ugnen med vatten och diskmedel. Använd handskar när du hanterar handduken och se till att torka insidan ordentligt. Ammoniak kan ta bort vilken mängd smuts som helst utan rengöring, så det är ett alternativ.

Ugnsrengöring med tidningspapper

Tidningspapper – det är förståeligt om du inte är villig att investera tid och pengar i snygga rengöringsmetoder, utan istället vill gå för en mer direkt strategi som fungerar. Vad du kan göra är att använda skrynklig tidning för att skrubba på den ingrodda smutsen. Det är sant att detta kommer att göra av med det mesta av smutsen, men du måste fortfarande skrubba lite extra.

Rengör ugnen med kokande vatten

Kokande vatten – ett sätt att göra ugnen lättare att rengöra är att koka vatten inuti. Häll bara varmt vatten i en skål och skruva upp värmen. Ångan från vattnet kommer garanterat att påverka ingrodda matbitar och göra allt lättare att rengöra.

Som du kan se finns det en hel del ugnsrengöringsmetoder som du kan prova. Det är upp till dig att välja den som fungerar bäst i ditt fall.